Active Rasta Selectors

Active Rasta Selectors

Reggae, Ragga, Dancehall, Ska

Скопје

Дружината „Актив раста селекторс“ (Гето Руди и Ја Ман) е првиот македонски саунд систем. Во нивниот сет вклучуваат реге, рага, ска и денсхол. Имаат настапувано во повеќе градови во Македонија, а и во Србија, Косово, БиХ и Хрватска. Позначајни настапи им се: на „Кока-кола саунд вејв фестивал“ во Охрид и во Скопје, на афтер-партито по настапот на Џентлмен во Белград, на првиот „Реге фестивал“ во Панчево, а го имаат организирано настапот на Ел Кондорсито од Чиле и „Тренчтаун рокерс саунд систем“ во клубот „Миднајт“ во 2008 година.

Извор: Big Up Sk Fest