Регето зема залет

Напишано од Гето Руди Архива на Гето Руди

Еве го и вториот текст за историјата на регето и за најпознатите бендови и пејачи од тоа време. Кога велам „тоа време“ само да напомнам дека оттогаш поминаа повеќе од 40 години. Ама, актуелноста сè уште е тука.

Порталот Reggae.mk постоеше од 2011 до 2014. Во мај/јуни 2021 успеав да ја вратам речиси целата содржина и да „реставрирам“ поголем дел од сајтот. Оваа страна не можеше да биде вратена во целост.