Old Lion Sound System

Old Lion Sound System

Reggae, Ska

Струга

Old Lion Sound System е формиран од Рутбој од Струга, кој има широк дијапазон во своето селектирање. Регето и сите негови подвидови се дел од неговиот сет, иако денес е фокусиран на селектирање на ска музиката од осумдесеттите години од Велика Британија, популарно наречена 2-Tone. Низ годините, Рутбој, заедно со Old Lion Sound System, длабоко е етаблиран на македонската реге-сцена и пошироко.

Извор: Big Up Sk Fest