Conquering Lion

Conquering Lion

Reggae, Dub, Hardcore

Тетово

Conquering Lion е даб/реге/хардкор бенд од Тетово кој своето творештво го започнува во април 2007.

Во октомври 2009 бендот за PMG Recordings го издава својот прв албум едноставно насловен како „I“. На албумот можат да се слушнат 10 песни, меѓу кои и „Jah Love“, песна која ја снимаат во соработка со јамајканскиот артист Jah Clarity. До сега, покрај настапите низ Македонија, бендот има настапувано во Германија, Словенија, Хрватска, Босна и Херцеговина, Србија, Бугарија, Грција, Романија и Косово.

Членови:

  • Rootsman I (вокал, гитара, тромбон)
  • Yugo (тапани)
  • Деки (гиара, придружен вокал)
  • Папак (бас)
  • Кондур (удирачки инструменти)
  • Шајо (клавијатура, труба)
  • Шпанац (sound master)

Дискографија:

  • I (PMG Recordings, 2009)

Извор: Big Up Sk Fest

Conquering Lion @ Big Up Skopje Festival 2011

Conquering Lion @ Big Up Skopje Festival 2011

Conquering Lion @ Big Up Skopje Festival 2011