Hey Bobby Marley!

Hey Bobby Marley!

Градски Парк, Битола

  • Почеток 12:00 – 
  • Крај 02:00
  • Влез Бесплатен

Здружението за урбана култура и уметност “Machina” ве поканува на:

"”Hey Bobby Marley!”
-a Bob Marley’s tribute-

Eдно целодневно дружење посветено на светски познатиот музичар Роберт Неста Марли…
Почнувајќи од 12 часот на 11ти Мај (Петок) во Градскиот т.н. Долен Парк својата почит ќе му ја оддадат повеќе диџеи кои ќе ја промовираат реге музиката се до вечерта каде насобраната енергија од сонцето и фините мелодии ќе може да се истроши на вечерната журка со подинамичниот drum’n’bass односно jungle кој ќе продолжи се до доцна во ноќта…
Покрај музичкото прославување во текот на денот ќе се изработува и графит со ликот на овој голем музичар…
Ладното пиво и коктелите по промотивни цени ќе се осигураат за уживањето да биде уште поголемо…

#reggae line up:#

12:00-14:00
Toni [BT]

14:00-16:00
Mustak [BT]

16:00-18:00
King Selassie [BT]

18:00-21:00
Active Rasta Selectors [SK]
(Geto Rudi & Ya Man)

#jungle line up:#

21:00-22:30
Smack [SK]

22:30-00:30
Iuna [SK]

00:30-02:00
Tecktone [SK]

Hey Bobby Marley!