Conquering Lion на балканска турнеја

Напишано од Дејан Настани

Од утре започнува балканската турнеја на нашиот хардкор/реге бенд Conquering Lion. Турнејата ќе трае до 25ти овој месец, на просторите на Грција, Бугарија, Романија и земјите од поранешна Југославија. Првиот настап е закажан за Dimitra Giannoulis Stadium, Larissa / Грција.

Целосна листа на настапи:

 • 02.09 - Dimitra Giannoulis Stadium, Larissa / Грција
 • 05.09 - Kino Vlajkova, Sofia / Бугарија
 • 06.09 - Stage 51, Plovdiv / Бугарија
 • 07.09 - Il Mondo, Stara Zagora / Бугарија
 • 08.09 - (TBA), Veliko Trnovo
 • 09.09 - Wave ‘84, Craiova / Романија
 • 10.09 - Propaganda Pub, Sibiu / Романија
 • 11.09 - La Gazette, Cluj-Napoca / Романија
 • 12.09 - CK13, Novi Sad / Србија
 • 13.09 - KC Grad, Belgrade / Србија
 • 14.09 - (TBA), Lazarevac / Србија
 • 15.09 - AKC Medika, Zagreb / Хрватска
 • 17.09 - AKC Garaže, Vrbovec / Хрватска
 • 19.09 - Channel Zero, Ljubljana / Словенија
 • 21.09 - Orlando, Dubrovnik / Хрватска
 • 22.09 - Fis Kultura, Sarajevo / Босна и Херцеговина
 • 23.09 - SKC, Kragujevac / Србија

Бендот Conquering Lion наскоро треба да го издаде вториот албум, а како најава за истиот во делот Преземања можете да го слушнете првиот сингл „Fire“.