Conquering Lion со концертна промоција на „Know your wisdom!“

Напишано од Дејан Настани

Овој петок (30ти септември) во Младинскиот Културен Центар во Скопје, веднаш по враќањето од балканската турнеја, тетовскиот реге/хардкор/даб бенд Conquering Lion ќе одржи целовечерен концерт со цел промоција на новиот албум „Know Your Wisdom!“.

Како специјален гостин на концертот ни доаѓа Hornsman Coyote, лидерот на познатиот српски бенд Eyesburn, а со DJ сет ќе се претстават и Natty Fiyah Sound System. Цената на влезниците изнесува 200 денари.

На концертот ќе бидат присутни и All Together Distro, па ќе можете и да си купите по нешто :)

Од Conquering Lion најавуваат и дека албумот излегува во продажба од среда, 28ми септември и ќе биде достапен во повеќе градови низ државата, по цена од 200 денари.

Албумот ќе може да се најде на следните продажни места:

 • Берово: АКД Берово
 • Битола: Блада, Луна, Крисми, Талевски-Епинал, Елек
 • Богданци: Сован
 • Валандово: Андреј 16
 • Велес: Монзан, Тобако-Together
 • Виница: Маркет Boss-автобуска
 • Гевгелија: Тобако Ле-Ни Плус, Киоск Леш Тобако Плус
 • Гостивар: Тобако Боби, Јатон Среќа
 • Дебар: ТП Тина, ТП Дина
 • Делчево: Респект ДООЕЛ
 • Демир Хисар: Ангромаркетинг
 • Кавадарци: Тобако Нон Стоп, Реге Протокол, Леов Табак
 • Кичево: Ели Комерц, Тобако Вест
 • Кочани: Ритер, Азман
 • Кратово: ДТП Ох Мегдан
 • Крива Паланка: Трафика ЕКО Проект
 • Крушево: Флоре Комерц
 • Куманово: Вив, ЗМЛ, Men, ОК-СА Трејд
 • Мак. Каменица: Прангов
 • Неготино: Киоск Корзо
 • Охрид: Папарацо, МТД Трејд
 • Пехчево: Стајо
 • Прилеп: Флексибил, Форум, Футура, Ника Маркет, Љивик, Турбо
 • Пробиштип: Лила Лото
 • Радовиш: МБМ Маркет
 • Ресен: Сим Комерц
 • Св. Николе: Венмарк
 • Струга: Кики Твинс, Димас, Пеликан
 • Струмица: Трафика Весникара, Трафика Сити Парк, Тобако ДС
 • Тетово: Леа, Тобако, Гранд Тобако, Кај Нес, Бартон Трејд
 • Штип: Тутун Пром 2, Шеки

Додека чекаме да започне продажбата, потсетете се со преслушување на инсерти од песните.