Преглед на вториот албум на Conquering Lion

Напишано од Дејан Албуми

„Know Your Wisdom!“ е вториот албум на тетовскиот бенд Conquering Lion кој треба да излезе кон крајот на август. Исто како и првиот и овој албум ќе биде издаден за PMG Recordings. Од денес на SoundCloud можат да се слушнат инсерти од песните од албумот.

Листа:

  1. Fire
  2. Know!
  3. Priceless
  4. Soul Liberation
  5. Unity
  6. Babylearn
  7. Truth control
  8. Wisdom Dub
  9. Tell me, Jah!
  10. Too far…

“Know Your Wisdom!” album preview by Conquering Lion

Наредни настапи на бендот:

27.07 - DokuNights (DokuFest), Призрен (Косово)
29.07 - Дојди Веслај Фестивал, Струга
31.07 - Оревче (Градиште), Охрид
01.08 - Прилеп
01-25.09 - Балканска турнеја

Повеќе инфо за бендот.