Suga Roy и Conrad Crystal со проект посветен на Gregory Isaacs

Напишано од Дејан Албуми

И покрај тоа што веќе не е меѓу нас, Gregory Isaacs останува запаметен како еден од најдобрите вокали во историјата на реге музиката. Неговите песни продолжуваат да бидат дел од плејлистите на многу DJ-и, а постојано се издаваат и нови преработки.

Gregory Isaacs почина на 25ти октомври минатата година по долго боледување од рак на белите дробови.

Низата проекти посветени на овој легендарен вокал деновиве е надополнета со новиот албум на дуото Suga Roy и Conrad Crystal, наречен „Universal Tribute to Gregory Isaacs“. Во должина од околу 60 минути, сместени се преработки на 18 најголеми хитови на Isaac, меѓу кои „Universal“, „Tune In“, „Night Nurse“ и др. На албумот во две различни песни гостуваат јамајканските артисти Fantan Mojah и Luciano.

Од денес, албумот е достапен и на компакт диск, издаден од издавачката куќа „Fireball Records“.

Листа:

 1. Spreading Rumours (feat. Fantan Mojah)
 2. John Public
 3. My Religion
 4. Universal (feat. Luciano)
 5. Night Nurse
 6. Cool Down
 7. All I Have Is Love
 8. Front Door
 9. Number One
 10. Mr. Brown
 11. Black a Kill Black
 12. Sacrifice
 13. Border
 14. Hard Drugs
 15. Tune In
 16. Love Overdue
 17. Soon Forward
 18. Oh What a Feeling

Основната слика е преземена од Wikipedia.