Втор дел од познатата BalkanFarraj компилација

Напишано од Дејан Албуми

По големиот успех на првиот дел, деновиве хрватската екипа Balkan’s HiFi за Exit Label ја издаде втората BalkanFarraj компилација. Сместени се вкупно 24 песни од 29 артисти од Балканот, се со цел да се претстават изведувачите на просторот од Вардар до Триглав.

Од Balkan’s HiFi изјавуваат дека овој дел го сметаат за многу по зрел и по компилациски ориентиран од првиот, и преку него може да се добие впечаток колку балканската реге сцена напредувала во последната година.

Исто како и на првата компилација, и овде се појавува една песна со потекло од Македонија. Овој пат тоа е „Алка Лудница“ од Canon.

Песните можете бесплатно да ги слушнете на сајтот на Exit Label.

 1. Egoless(HR) & Irie FM(SRB) - Rainbow Dub (LoDubs Records)
 2. ST!llness(HR) - Ona (Egoless remix, Unreleased)
 3. MistakeMistake(SRB) - Skills (self released)
 4. Irie FM(SRB) - Skills Of The Youth (EXITMUSIC.tv)
 5. Zaa(SRB) - No Fate (self released)
 6. Killo Killo Banda(SRB) - Internet (unreleased)
 7. Grof Đuraz(BiH) & Marčelo(SRB) - Toliko Problema (EKIPA CD)
 8. Bro(SLO) & Jah Mason(JAM) - New Light In My Eyes (Siddartha rework, self released)
 9. Skillachi(BiH) - Ganja Recesija (Balkan’s Hi Fi special)
 10. Siti Hlapci(SLO) - Mleko In Med (Cela Pametna Založba)
 11. Sassja(BiH) - Ostavi Da Gori (self released)
 12. Hza(BiH) & Moonia(BiH) - Whatcha Gonna Do? (self released)
 13. Sanjin & Youthman(BiH/SWE) - Vadim Pištolj (Dreadsquad/Germaica)
 14. Las Balkanieras(HR,BiH,RUS,DE) - Mladen (Dreadsquad/Germaica)
 15. Stinky Ranks(HR) & Dreadsquad(POL) - Love Is Crucial (Balkan’s Hi Fi special)
 16. Frenki(BiH) & Mr. Benn - Mr. Policeman (Baga Refix)
 17. Drum’n’Zez(SRB) - Palačinka (PGP) (Mat De Glow(HR) remix) (self released)
 18. Hornsman Coyote(SRB) & Dreadsquad(POL) - Music Will Play (Balkan’s HiFi special)
 19. Zamfir(SRB) & Mungo’s HiFi(UK) - New Wave Roots Style! (Mungo’s HiFi/Balkan’s HiFi special)
 20. Tadiman(SLO) - Today (self released)
 21. Straight Jackin(SRB) - Mama (unreleased)
 22. Canon(MKD) - Alka Ludnica (self released)
 23. Aman Zaman(SRB) - Šampion (unreleased)
 24. Grof Đuraz(BiH) - Krava(akustična) (EKIPA CD)