Warrior King со нов албум во август

Напишано од Дејан Албуми

Warrior King e реге артист кој на сцената се проби во 2001 со деби албумот „Virtuous Woman“. Албумот освои многу награди и се искачи високо на топ листите во многу земји. Во август излегува неговиот четврти албум „Tell me how me sound“.

Албумот ќе содржи 14 ексклузивни песни, како и веќе издадената „Wanna Give You Love“. За продукцијата на овој албум покрај самиот Warrior King задолжен е и Colin „Bubly“ Rock. Албумот започнува со песната „Oh What A Feeling (The Herbs)“, а потоа се појавуваат и „Blessings“, „Empres“, „Jah Is The Only One“, „Mom and Dad“, „System is Crazy“ итн. За песната „See It In Your Eyes“, во која како гостин се појавува Barrington Levy, се најавува дека ќе биде голем хит и песна која мора да биде слушната.

Додека го чекаме излегувањето на албумот, слушнете ја „Wanna Give You Love“: