Загревање за Big Up Skopje Фестивал 2012

Напишано од Дејан Новости

Задоволни од првото издание, организаторите и за ова лето ни го најавуваат реге фестивалот Big Up Skopje. Загревањето за истиот веќе е во подготовка и започнува со првата предфестивалска журка на 10ти март.

Настанот ќе се одржи во „Капан Ан“ и ќе настапат iLLBiLLY HiTEC и Longfingah од Германија, а домашната поддршка ќе биде составена од Active Rasta Selectors (Geto Rudi и Ya’Man), Bass Infusion и Nerses Malakjan (Fat Beats - Armageddon on the streets). Почетокот е во 24 часот, а влезот 150 денари.

Повеќе за настанот и изведувачите може да прочитате во делот Настани.